Kikki


Kikki Danielssons första egna skiva på 18 år släpptes med buller och bång 2011 och den är verkligen bra.

Rock, country och ballader med namn som Sulo, Mats Ronander, Nisse Hellberg, Phil Spector och Per Persson (Perssons Pack).

Första dagen på resten av mitt liv

Från sästa skiva "Midnight Sunshine again" kom första singeln   "Country Twist" i 8 oktober 2013.
Kikkis sång glittrar och sprider glädje.
Låten är skriven av Sulo Karlsson och i kören hörs Idde Schultz.

"Country Twist" finns med som en av fyra nyinspelade bonusspår, på kommande återutgivning av Kikkis klassiska Nashville album "Midnight Sunshine again " (Warner). Albumet som firar 30 år 2014 släpps i början av feb. Detta sker i samband med att Kikki gör debut på Stadsteatern i Göteborg med pjäsen "Kikkiland".

2015 släppte Kikki en ny Countryskiva som har blivit hyllad av många kkritiker - "Postcard from a painted lady" (LionHeart/Legal Publishing). Text och musik av Sulo Karlsson i ett nära samarbete med Kikki, vilket gjort låtarna personliga och innerliga.
 

Staffan hellstrand

Ett tillskott bland
Legal Records artister är Staffan Hellstrand. Resultatet av samarbetet släpptes den 23 april 2009 och är en samlingssplatta, som summerar Staffans 20 år som solortist. Materialet spänner över hela hans karriär från dom första djärva Dan Andersson-tolkningarna, via hans stora 90-talshits med Lilla Fågel Blå i spetsen och vidare in i hans framgångsrika samarbeten med såväl The Nomads, som Dogge Doggelito och Lars Winnerbäck.

Allt kompletterat med några nyskrivna låtar och tre tidigare outgivna livespår.

"Legal Records har en offensiv och energiframkallande inställning och vågar blicka framåt i en allt försiktigare bransch"  säger Staffan om sitt nya skivbolag.

"Legal Records fortsätter knyta till sig högklassiga artister och låtskrivare som står för en musik som är äkta och ärlig. Det är oerhört glädjande att få in Staffan i den skaran", uppger Peter Näslund, Legal Records.

Lilla Fågel blå

Sara Löfgren

Foto: Anna Simonsson Foto: Anna Simonsson

Sara är en av de få artister svenska folket känner till bara genom att man nämner förnamnet. Hon har karaktär, självständighet och en röst som är både stilren och personlig och så kraftfull att ingen lämnas oberörd.

Sara blev känd för hela svenska folket när hon slog igenom i Fame Factory. Med sin tuffa stil och fantastiska röst blev hon genast populär.

Hennes debutalbum Starkare kom ut 2004 och sålde i över 60.000 exemplar vilket förstås är fantastiskt.

Musikalisk inspiration för Sara är väldigt brett men handlar mycket om rock från sjuttiotalet och duktiga kvinnliga sångare, ex Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Tom Petty, Louise Hoffsten, Melissa Etheridge och Carole King.

Saras fans har länge längtat efter uppföljaren till Starkare som låtit dröja på sig av olika anledningar. Första smakprovet kom i en duett med Sulo (Still looking for you) som spelats flitigt på P4 och Mix Megapol hela sommaren 2008. Därefter släpptes singeln Glöd som därefter snurrat på P4 hela våren.

Skivsläpp ska firas tycker vi och Saras release "Där maskrosorna blommar" firades med releaseparty på Polarstudion den 29 maj 2009.